Tel.: (+34) 93 412 76 00

Proposta veïnal a la Generalitat sobre els tests d’antígens

A iniciativa de les associacions veïnals de la Taxonera, Sant Genís dels Agudells, Parc de la Vall d’Hebron, Montbau i la Font del Gos, el passat 7 de gener es va enviar a les autoritats sanitàries i grups parlamentaris una proposta per a la regulació i subministrament dels tests d’antígens per part de la Generalitat.

Es demana que el govern en reguli el preu i que la seva distribució sigui universal i gratuïta, com ja ho és a la majora dels països de la UE, i la distribució es realitzi a les farmàcies mitjançant la recepta electrònica o codi QR per tal de no saturar més els CAP. La manera de finançar-ho seria a través dels fons COVID de la UE.

Les associacions denuncien que l’augment de contagis està provocant problemes d’abastiment de tests i, en molts casos, manca d’existències, a la vegada que pujades abusives de preus. Això provoca una discriminació en l’accés en funció de la capacitat econòmica de la ciutadania, que cal sumar a la resta de determinants de la salut ja existents. Millorar l’accés a un mitjà de diagnosi ràpid i recomanat en protocols per Salut pot incidir en l’evolució de la salut de tota la població.


Favb.cat