Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: Entitats del Gòtic demanen que s’aturi la subhasta d’immobles de la Generalitat

Dia i hora: dijous 31 de maig, 11h
Lloc: carrer Llibreteria, 16. 08002 – Barcelona
Convoca: Resistim al Gòtic, Associació de Veïns i Veïnes del barri Gòtic, el Mesón del Café

En plena crisi habitacional, demanem a la Generalitat l’aturada de la subhasta de 47 immobles procedents d’herències intestades, que a més posa en perill El Mesón del Café.

Fa tot just tres setmanes, la Generalitat va anunciar que treia a subhasta 47 immobles procedents d’herències intestades, entre els quals hi trobem un pis i un edifici sencer al barri Gòtic. En aquest edifici, al carrer de la Llibreteria 16, s’hi troba el Mesón del Café, un comerç estimat i de proximitat inclòs en la Guia d’Establiments Emblemàtics de la Ciutat. Des de Resistim al Gòtic, l’Associació de Veïns i Veïnes del barri Gòtic i el Mesón del Café convoquem a una roda de premsa dijous 31 de maig a les 11h al carrer de la Llibreteria, 16, per explicar el nostre posicionament i les nostres demandes al respecte.

El Mesón del Café va obrir l’any 1909, fa 109 anys. Antonio Peligros, que des de fa 50 anys dirigeix l’establiment afirma:“el Mesón del cafè és patrimoni del barri i de la ciutat”. Si la Generalitat subhasta l’edifici es veuran abocats a tancar. A l’edifici del Mesón del Cafè hi ha també 5 pisos amb veïns i veïnes amb contractes de lloguer de renda antiga, que no saben què passarà si la Generalitat subhasta el seu edifici al millor especulador.

El veïnat del carrer Arai 3 pateix una situació similar. El juny del 2015 la Generalitat va subhastar l’edifici. Va ser adquirit per un fons d’inversió alemany, que ja n’ha pagat les arres. Però una fundació, -suposada hereva-, va impugnar el procés i ara el conflicte està als tribunals provocant una total incertesa per veïns i veïnes.

L’argument de la Generalitat és una suposada obligatorietat de posar a subhasta els immobles adquirits per herències intestades, per després destinar els diners a entitats socials i/o culturals. Aquesta obligació no és certa. De fet, la pròpia Generalitat l’any 2016, es va comprometre per escrit a no subhastar aquest tipus d’ immobles, amb la qual cosa estaria contradient el seu discurs actual.

Al Gòtic hem perdut un 20% de població des del 2011 i cada vegada som menys, cada cop ens sentim més sols i soles, però tenim la necessitat moral de lluitar pel nostre barri i pel nostre patrimoni.

Per tot això, demanem:

– L’anul·lació immediata de la subhasta de 47 immobles publicada per la Generalitat fa tres setmanes.
– Que, a partir d’ara, tots els immobles que caiguin en mans de l’administració a través d’herències intestades es dediquin a ampliar el parc d’habitatge públic, tan necessari per revertir l’especulació immobiliària i atendre l’emergència habitacional a la ciutat.
– Que els ingressos obtinguts a través de la venda d’altres immobles o actius provinents d’herències intestades com aparcaments, locals comercials, etc., passin a incrementar la cartera d’habitatge públic per tal de frenar la sagnia de veïns dels nostres barris.
– La protecció i manteniment d’El Mesón del Café com a comerç emblemàtic i patrimoni del barri i la protecció dels veïns i veïnes de l’edifici de Llibreteria 16 i Arai 3.


Favb.cat