Tel.: (+34) 93 412 76 00

Llibreteria 16 i el Mesón del Café no volem ser excepció: #AturemLaSubhasta

Fa uns dies, la Generalitat va publicar al DOGC la retirada del nostre edifici de la subhasta de 46 immobles procedents d’herències intestades que té previst celebrar el dia 5 de juliol. Des de l’edifici del carrer de la Llibreteria 16, com a veïns, veïnes i persones que regentem l’emblemàtic Mesón del Café de 1909, volem anunciar que encara no hem rebut cap notificació oficial directament adreçada a nosaltres que confirmi aquesta publicació. Fins al moment només hem rebut una notificació verbal informal del President Quim Torra.

Encara no podem, doncs, estar de celebració i, si finalment es confirma aquesta retirada de la subhasta, sabem que ens quedarà un llarg camí per davant per aconseguir la protecció total del nostre bloc i molt especialment del comerç emblemàtic que regentem des de fa més de 109 anys. Tots/es sabem què passaria amb el nostre local si l’edifici es deixés caure en mans d’especuladors. Acabaria sent una botiga de souvenirs més, com si no en tinguéssim prou al barri.

Sembla que després de la nostra reivindicació i la de molts col·lectius i veïns/es del barri que ens van donar suport, la intenció de la Generalitat ha estat positiva en termes de protecció patrimonial. Hi ha intenció de protegir el Mesón i aquest és el motiu pel qual es retiraria el nostre bloc de la subhasta. No podem dir el mateix, però, dels 45 immobles restants. Com ja hem dit, sembla que la Generalitat considera que la protecció patrimonial és un motiu prou important per retirar Llibreteria 16 de la subhasta. En canvi, no considera prou important la situació d’emergència habitacional com a motiu per retirar la resta d’immobles.

Nosaltres estarem molt contents/es si el nostre bloc s’acaba retirant de la subhasta, no ho negarem. Però no volem ser l’excepció. Creiem que la situació amb l’habitatge a Barcelona és crítica, i que el moment actual necessita que totes les administracions facin passos endavant per garantir el dret a l’habitatge per a tots els veïns i veïnes. És per això que demanem a la Generalitat que aturi tota la subhasta i que s’explorin els mecanismes que l’administració té a les seves mans perquè els habitatges i locals a subhastar no acabin en mans del mercat lliure.

En aquest mateix sentit, donem tot el nostre suport als col·lectius, entitats, veïns i veïnes que han engegat la campanya #AturemLaSubhasta. Compartim les seves reivindicacions i no volem que es subhasti cap immoble més que caigui en mans públiques.

És urgent, i al nostre barri ho palpem cada dia, ampliar el parc d’habitatge públic i social per donar resposta a la greu emergència habitacional. El Gòtic es despobla i a la resta de Barcelona passarà el mateix si no es prenen mesures urgents.

No volem aquesta ni cap altra subhasta!

#AturemLaSubhasta

Veïns i veïnes de Llibreteria 16 i El Mesón del Café
Barcelona, 19 de juny de 2018


Favb.cat