Tel.: (+34) 93 412 76 00

Entitats del barri Gòtic convoquen aquest dimecres una manifestació contra la ‘narcoespeculació’

La manifestació tindrà lloc aquest dimecres 11 d’abril de 2018 a les 17 hores a la plaça dels Traginers

Entitats i col·lectius dels moviments socials, veïns i veïnes, comerciants i membres de la comunitat educativa del barri Gòtic de Barcelona convoquen a una manifestació el proper dimecres 11 d’abril a les 17 hores a la plaça dels Traginers contra la proliferació del tràfic d’heroïna en pisos buits del barri i contra la especulació immobiliària que ho permet.
El passat mes de novembre va començar el tràfic d’heroïna en habitatges i locals buits del barri.

La gran quantitat de pisos i de locals buits a mans de grans grups inversors són un terreny abonat per als grups de narcotraficants d’heroïna. Com passa al barri veí del Raval, els propietaris dels habitatges on es trafica amb heroïna fan la vista grossa davant d’aquests grups. Exerceixen, doncs, una connivència no necessàriament pactada però beneficiosa per a les dues parts.

La vinculació del tràfic de drogues amb l’especulació immobiliària i la gentrificació no és nova, però s’ha accentuat enormement durant l’últim any. El tràfic d’heroïna present al Raval s’expandeix territorialment i arriba ara als carrers del Gòtic Sud on, al mateix temps, l’especulació immobiliària fa estralls a ritmes cada vegada més alts.

La narcoespeculació és, doncs, un problema multi-causal i amb multitud d’efectes: es degraden, alhora, les finques i l’espai públic dels voltants i s’interromp així la possibilitat d’una vida digna per al veïnat, que marxa deixant via lliure per actuar als especuladors immobiliaris.

Per a tot això, sol·licitem una acció immediata i diària (control policial, clausura dels locals de tràfic i venda d’heroïna i sancions a propietaris de pisos i locals buits i en desús), a fi d’impedir la desaparició de la vida veïnal en aquesta zona (petit comerç, trànsit tranquil, convivència en l’espai públic), i convoquem el veïnat a organitzar-nos contra els grups que operen el narcotràfic de l’heroïna i altres tipus de substàncies estupefaents.

Barcelona, 9 d’abril
Entitats i col·lectius dels moviments socials, veïns i veïnes, comerciants i membres de la comunitat educativa del barri Gòtic de Barcelona


Favb.cat