Tel.: (+34) 93 412 76 00

Iniciativa veïnal per reclamar la reforma urgent del pont del carrer Santander

Les associacions veïnals de La Palmera Centre, La Pau, Sant Martí de Provençals, La Trajana i Verneda Alta reclamen a l’Ajuntament de Barcelona la reforma urgent del pont del carrer Santander. Situat al barri de La Trajana, el pont és innaccessible per al vianant i s’ha convertit en un greu problema de mobilitat que afecta tots els barris de l’entorn.

Per aquesta raó, una comissió promotora integrada per les cinc associacions de veïns i veïnes ha posat en marxa una iniciativa per aconseguir les 3.750 signatures vàlides necessàries per presentar al plenari de l’Ajuntament de Barcelona una proposta per aprovar la remodelació integral del pont i també la reforma del carrer Santander des del pont fins a la Rambla Prim, al districte de Sant Martí.

El pont del carrer Santander, que resol el pas de les vies del tren de la costa, ha estat una reivindicació veïnal des de fa molts anys. Amb el pas del temps s’ha convertit en una estructura inapropiada pel pas dels vehicles pesats que l’utilitzen. L’obligació dels vianants d’utilitzar una passera metàl•lica no adaptada i de difícil accés ha provocat l’exigència veïnal d’una intervenció radical per convertir aquest pont en un de nou, accessible, segur i que puguin compartir persones, vehicles i bicicletes.

Les entitats veïnals reclamen una solució definitiva i adaptada a les normatives actuals que resolgui aquest problema històric i permeti afavorir la comunicació entre els districtes de Sant Martí i Sant Andreu, respectant alhora el trànsit pesant de mercaderies i el pas adaptat de vianants, tot això comptant amb la menor afectació possible sobre la qualitat de vida dels veïns del barri. Demanen un compromís polític en aquest mandat que en garanteixi la construcció.

La recollida de signatures es pot fer presencialment:

-A les paradetes que trobareu pels barris de Sant Martí de Provençals i La Verneda i la Pau

– A les adreces que podeu consultar al blog

I digitalment:

-A la plataforma Decidim Barcelona


Favb.cat