Tel.: (+34) 93 412 76 00

Quadern de bitàcola. Resum del dia 3

Aquest dimecres era el dia; però abans de començar s’han resolt les qüestions prèvies de les defenses: Els advocats i assessors del Palau no hauran de respondre dels delictes de l’espoli, sí de les falsedats i del delicte fiscal. La resta, rebutjades.

No es dispensa els acusats d’assistir a totes les sessions del judici. Au doncs, som-hi.

Comencem per Fèlix Millet, que declara amb poca memòria i demana perdó a l’estil Borbó, i així que pot ho deixa anar, Ferrovial va fer servir el Palau per enviar diners a Convergència Democràtica de Catalunya – no recorda si des del 1998, 1999 o 2000- a canvi d’obra pública. El Daniel dels papers que rep diners del Palau és Daniel Osacar, tresorer de CDC.

El 4% de les obres distribuït en 2,5% per a CDC i un 1,5% per a Millet i Montull. Ni se li ha preguntat qui va establir aquest repartiment, ni ho ha explicat. Nosaltres no hem pogut perquè de moment ningú ens vol contestar.

Dos cops ha recordat que qui tenia el comandament de la part comptable i fiscal era la seva vicepresidenta econòmica Mariona Carulla, actual presidenta del Palau.

Després, i amb canvi d’ordre, ha declarat Gemma Montull, la filla del número 2 que cobrava com a Directora Financera del Palau des de l’any 2003.

Declaració guionada reconeixent quasi tots els fets de l’escrit del fiscal (Ferrovial, Daniel Osacar, …, full equip). En dos moment se li ha trencat la veu, quan ha començat a llançar el fang sobre el seu pare per salvar-se ella i quan ha defensat que li volen fer tornar a ella uns diners que se’ls havia quedat Millet. Abans havia somrigut quan Millet deia que no s’enduia els diners perquè sí.

Res de nou que no sabéssim. Bé, res tampoc. Va i ens diu que el seu pare li va dir que les factures falses aportades a una inspecció fiscal les hi havia donades Convergència, concretament el seu tresorer, Daniel Osacar.

En un moment determinat la Presidenta del Tribunal ha tranquil·litzat la defensa d’un dels senyors Ferrovial i ha manifestat: “El Tribunal valorará todas las declaraciones en la línea en que se están dando”.

Val. Dijous toca el pare Montull i després Osacar i Garicano.

Àlex Solà Paños
Advocat de la Favb


Favb.cat