Tel.: (+34) 93 412 76 00

Quadern de bitàcola. Resum del dia 7

Ens vàrem equivocar en la nostra darrera anotació. Encara ens faltava una sessió per perfilar alguns personatges principals. Especialment hem dedicat el dia a conèixer altres trets de personalitat de dos personatges: Millet i CDC. Els relators han estat, per al primer, la dona i les filles, per al segon, una de les persones més enfeinades del moment, el coordinador jurídic de CDC que, per cert, no ens ha quedat clar si sap o no si està imputat en el cas 3% del Vendrell.

El Millet indoor es veu que també era un home dificilet (sic), bona persona en apreciació de la seva dona a la salut i a la malaltia, però amb el que era millor no discutir si volies tenir la festa en pau o acabar-te casant amb qui volies.

El segon era un crack; era un partit polític que, pel que ens diuen, aconseguia que les empreses que li feien de proveïdors li fessin quantioses donacions, de tal manera que les donacions del grup Letter (més de 700.000 €) no resultessin destacables. Potser ni li va enviar una nota d’agraïment. Potser tots dos eren dificilets.

Recordeu que les tres empreses del grup Letter van fer les donacions per ajudar a CDC quan no tenia la presidència de la Generalitat i es van arruïnar. No consta que CDC hagi ofert tornar les donacions ni l’ajuda rebuda. Santa Rita.

L’energia dels relators també és digna de menció. Les filles Millet felices de poder explicar-se després de 8 anys i el coordinador jurídic de CDC … “aplom” (segons els diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans: Seguretat impertorbable en les maneres, en les accions.) Cap altra paraula se m’acut per algú que ens ha vingut a dir que com els comptes del partit han estat revisats anys més tard pel Tribunal de Comptes i per la Sindicatura, tot està bé i veiem bruixes on no hi són. Fascinant.

Les filles Millet s’han queixat de com aquest assumpte i el judici social que s’ha fet aquests anys ha afectat les seves vides. Interpretem que el retret anava adreçat al seu pare. Som així.

Bé. Hem acabat el capítol abans d’hora. Avui no hi haurà sessió. Demà comencem amb els testimonis. Per obrir boca, dos comanaments dels mossos i la llavors vicepresidenta, i ara presidenta, davant del ulls de qui els fets varen succeir grollerament sense que tingués voluntat o capacitat de descobrir-los i aturar-los.

Àlex Solà Paños
Advocat de la Favb


Favb.cat