L’advocat de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB), Àlex Solà, ha reclamat que el judici sobre el Cas Palau “acabi amb condemnes que comportin penes privatives de llibertat perquè és un assumpte que parteix d’uns fets confessats, contrastats i ampliats”. La Favb es persona com a acusació popular en la causa del saqueig del Palau de la Música durant l’època de Fèlix Millet i Jordi Montull, i del presumpte finançament de CDC a través de suposats pagaments de comissions per part de Ferrovial.
L’esperat judici del Cas Palau que comença aquest dimecres 1 de març a l’Audiència de Barcelona tindrà 55 sessions i durarà com a mínim fins a finals del mes de juny. Durant aquests quatre mesos hauran de comparèixer com a acusats fins a 16 persones, entre elles els anteriors gestors del Palau Félix Millet i Jordi Montull, i també l’extresorer de CDC Daniel Osácar i directius de la constructora Ferrovial.
Solà ha remarcat que després de vuit anys, “aquest judici, més enllà de la sentència, és un escrutini públic”. En aquest sentit, l’advocat de la Favb ha insistit que la sentència ha de servir també per “aclarir i posar en termes de veritat judicial els fets que la societat catalana ja sap que han passat”, en referència a aquest espoli sistemàtic i a gran escala dels diners públics.
Per la seva banda, la presidenta de la Favb, Ana Menéndez, ha insistit en la necessitat que el judici es converteixi en “un procés transparent a un procés opac” protagonitzat pel “patrici pocavergonya” de Felix Millet, tal com diu textualment l’escrit de l’acusació popular presentat per la Favb.
Per això, des de la federació d’entitats veïnals s’ha posat en marxa un blog que anirà informant dels avenços del judici. La forma d’accedir-hi és a través de la web favb.cat. A les paraules de Menéndez s’hi ha afegit el vicepresident de la Favb Albert Recio, qui ha recordat que aquest és “un judici a una forma de fer de les elits catalanes que no és molt diferent del de les elits espanyoles”.