Tel.: (+34) 93 412 76 00

Quadern de bitàcola. Resum del dia 2

Torn de les acusacions per rebatre les qüestions prèvies de les defenses. El resultat, dimecres vinent. Avui s’ha vist en acció al fiscal especial anticorrupció. Per a qui no ho sàpiga, li agrada fer la seva feina i la fa molt bé. Com que anem a roda, de moment poca feina per a nosaltres.

Un dels empresaris acusats de fer factures falses per vehicular diners a Convergència, marxa del cas. El seu cas ha prescrit per 20 dies. Molts més acusats ho han intentat. Ells hauran d’esperar a dimecres per saber el què. Pronostico que seguirem els que quedem fins el final.

També les membres del tribunal avui han demostrat múscul. Han resolt amb enginy i elegància una petició dels tres advocats d’ofici assignats per defensar societats fallides que cobrarien al voltant de 200 € per estudiar el cas, fer l’escrit de defensa i assistir a 53 sessions de judici. Demanaven poder absentar-se en aquelles sessions que ells considerin que no afecten els interessos que han de defensar.

El fiscal i nosaltres hem recolzat la petició, cap acusació s’ha oposat. El tribunal havia de justificar en dret la seva decisió i ho ha fet. Queden alliberats d’assistir a les sessions que no considerin necessàries i ha trobat una fonamentació jurídica (qui vulgui saber més que cerqui l’article 786.1 Lecrim)

Dimecres també sabrem quin és el criteri del tribunal sobre l’assistència obligatòria dels acusats a totes les sessions.

Tot apunta a que dimecres seria dia de saber coses.

Àlex Solà Paños
Advocat de la Favb


Favb.cat